ALS DE WERELD BEGRIJPELIJK WAS, ZOU ER GEEN KUNST BESTAAN

Kunst wordt nog steeds gezien als iets leuks in plaats van een doelbewuste ingreep om iets te verbeteren. Het resultaat gaat veel verder dan fijn tijdverdrijf. Samen kunst beleven schept een andere realiteit. Iemand doet weer mee. Het brein wordt geactiveerd. De spieren en zenuwen worden op een ontspannen manier getraind bij het maken van kunst. Bij treARTHUIS staat persoonlijke beleving centraal! Persoonsgerichte begeleiding voor mensen met dementie, hersenletsel en psychosociale problematiek. Hier wordt ontdekt wat wél mogelijk is. Met kunst kom je tot leven!

INDIVIDUELE DAGBESTEDING; Persoonsgerichte begeleiding geeft dagritme, structuur, ontmoeting, persoonlijke ontwikkeling en zingeving. Het geeft mensen houvast bij het ondernemen van een activiteit. Een activiteit waar mensen blij van worden heeft positieve invloed op de eigenwaarde van mensen. Daarnaast is het voor partners, ouders en verzorgers een fijne gedachte dat hun dierbare in een veilige omgeving worden begeleid.

Hieronder een impressie van individuele dagbesteding.

Meer weten? Neem contact op met Trea van Meel en bel naar 06 19387769.

KUNST & DEMENTIE; Kunst & Cultuur draagt bij aan zingeving, zelfvertrouwen en welbevinden van mensen. Voor iedereen en ook voor mensen met dementie.
Het is heel belangrijk dat mensen met dementie sociaal betrokken blijven! Ook als het zelfstandig niet meer zo goed lukt is het fijn dat iemand naast de persoon staat om de informatiestroom te reguleren.
Iemand doet weer mee. Het brein wordt geactiveerd. Mensen komen in beweging op een ontspannen manier. Met kunst kom je dichter bij elkaar. en kunst kan ervoor zorgen dat mensen beter opgewassen zijn tegen uitdagingen van het leven.

Wil jij graag actief blijven en samen op eigen kracht onderzoeken wat mogelijk is? Of kent u iemand met dementie die graag actief wil deelnemen aan een activiteit? Meer weten? Neem contact op met Trea van Meel en bel naar 06 19387769.

Kunst Opdrachten

Wat mensen over Trea zeggen

Dank je Trea voor je uitgebreide verslag. Ik vind het fijn dat je dit doet. Hopelijk kun je hiermee door blijven gaan. Vandaag verhuist mijn moeder naar een andere kamer en dan hoop ik een soort van intakegesprek te krijgen, want dat is er nog niet geweest vanwege de crisisopname. Ik hoop dat we de persoonsgerichte begeleiding in stand kunnen houden.
Ingrid
Familie | dochter | Bep
Lieve Trea, Ontzettend bedankt voor je steun gisteren. Het was fijn dat je erbij was en dat je me even hielp toen ik niet wist wat ik moest doen.
Veran
Deelnemer | kunst- en ontmoetingsatelier | Muzelinck